Sistem "After"

17.12.12 17 Comments A+ a-


Bismillahi Rahmani Rahim




Reupload entry















































kat asrama dulu, siapa yang buat macam ni memang kena anti..
sebab annoying betul kalau tengah baca komik orang kacau daun..
Jadi, sistem "after" digunakan untuk cop kalau nak baca..



contoh : Nazha, after eh? (maksudnya lepas aku baca, pass kat dia)

Sistem ni digunapakai secara meluas daripada aktiviti pinjam komik sampailah nak beratur cop bilik air..
Kamu orang ada? keh keh

17 komen

Write komen
Len Inouie
AUTHOR
December 17, 2012 at 2:31 AM delete

adaaaa!!!!
zaman kreko.. utopia. skrg dah xtau dah..

Reply
avatar
onlajer
AUTHOR
December 17, 2012 at 2:49 AM delete

mana-mana pun sama jugak la der

Reply
avatar
December 17, 2012 at 2:55 AM delete

kalau kat asrama aku dulu, kitorang guna panggilan sekender... bila nak pinjam apa2 terutama komik, kalau nak pinjam mesti cakap "aku sekender eh", pastu nanti ada org lain nyampuk, "eh aku dah sekender dulu la", lepas tu cakap balik "oo yeke, ok ok aku sekender kau" hahahahah.

btw sekender ni berasal dari perkataan second atau sekunder yang membawa yang kedua

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
December 17, 2012 at 2:58 AM delete

hahahah after..ya aku penah dengar term tu masa zaman uni dulu, tapi aku tak penah guna ^^

Reply
avatar
December 17, 2012 at 4:01 AM delete

ada je. memang a part of hostel life kot.. haha~

yang 'syok'nye kalau pinjam komik, last person adalah cik anon.. sebab komik tu musti hilang lesap x sampai balik tangan owner dia..

Reply
avatar
Naz
AUTHOR
December 17, 2012 at 4:19 AM delete

kenangan....lgi2 time nk guna public n mesin basuh....bila de bdk junior potong mula lh main palang2....

Reply
avatar
December 17, 2012 at 5:25 AM delete

Kalau tak after, second. haa, lebih kurang Noob ler...
saya asrama teknik thn 2004/2005

Reply
avatar
EkbalMuhamad
AUTHOR
December 17, 2012 at 8:24 AM delete

hahaha, dulu masa kat asrama aku
kreko baru nak outing g beli dah ada giliran dah sape nak baca
after tuan dia...

Reply
avatar
keri ikhwan
AUTHOR
December 17, 2012 at 8:41 AM delete

haha... penah jugak main cop-cop ni... siap curi2 bawak g skolah. tp x pernah kantoila plak

Reply
avatar
Wijdan Hawani
AUTHOR
December 17, 2012 at 10:06 AM delete

Haha. Kitorang sistem "Lepas".

Reply
avatar
hime s
AUTHOR
December 17, 2012 at 9:07 PM delete

hahah btol2, time tu dok asrama. sesape beli gempak or kreko memang x jupe da buku dia after diafter-afterkan

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
December 17, 2012 at 11:28 PM delete

rindu zaman sekolah..zaman asrama..memang kengangan terindah..huhuhu

Reply
avatar
December 18, 2012 at 12:16 AM delete

uhh rasa nak penampau dngan selper jepun je.. hehehe

Reply
avatar
deno
AUTHOR
December 18, 2012 at 7:07 AM delete

kenangan duk ostel eh.. deno tak pernah duk ostel sbb kena buat CAPD..

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
December 18, 2012 at 8:39 AM delete

Sekolah aku dulu pon pakai 'sekender' mcam Noob cerita...
AKu ingat exclusive kat skola aku je perkataan skender tu...
Atau aku dgn noob satu skola dulu? Noob!!

Reply
avatar
nazha anua
AUTHOR
December 18, 2012 at 4:11 PM delete

baik ko slowtalk dengan nobb..entah entah budak belakang meja ko je:D

Reply
avatar