Yuna | Terukir Di Bintang

21.12.12 26 Comments A+ a-




Bismillahi Rahmani Rahim






Reupload entry

Yuna | Terukir di Bintang



Klik dulu baru untuk pendengaran paling best :)










Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu









Tapi..









Sayang kan ku..









Gapai bintang dari langit..









Untukmu









Jika engkau minta satu dunia









Akan aku coba..









Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia









Hati ini bukan milikku lagi..









1000 tahun pun akan ku nantikan kahamu









Sayangku jangan kau persoalkan siapa dihatiku









Terukir dibintang tak mungkin hilang cintaku padamu!




Suka suka untuk dia :))


26 komen

Write komen
December 21, 2012 at 2:33 AM delete

love supposed to continue in heaven......i.e forever..provided both end up in heaven..
*wahh luf3 bagai.. :)

Reply
avatar
December 21, 2012 at 2:48 AM delete

ye.. tengah kapel leh la nyanyi lagu ni. cer try dah kawin tengok.. nak nyanyi lagi tak lagu ni?? hoho.. ;p

tapi story board ko memang best. senang orang nak paham lagu ni.. ;D

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
December 21, 2012 at 2:51 AM delete

takdela minat yuna tp mmg suke lagu dia yg ni sbb ada style2 music mcm kt france tuuu.

Reply
avatar
Taufik
AUTHOR
December 21, 2012 at 2:57 AM delete

LOLOLOL

time kapel semuanya manis belaka
*aku anti-kapel

Reply
avatar
nurdani
AUTHOR
December 21, 2012 at 3:23 AM delete

comelnya. sweet kalau nyanyi masa kawin nanti.uuuuu

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
December 21, 2012 at 3:31 AM delete

oh..aku notis 1 bnda, apsal dlm bahasa cintan cintun ni, hati dan jantung slalu dikonpiuskan atr satu sama lain..hati is liver, heart is jantung..bentuk hati tak serupa dgn bentuk jantung, hanya jantung yg berbentuk heart shape, kan?..LoL

Reply
avatar
onie
AUTHOR
December 21, 2012 at 7:29 AM delete

alololololololololololololololo...sweet gila ^__^

Reply
avatar
December 21, 2012 at 8:43 AM delete

kalau aku jadi awek nazha, mesti aku terharu gila. bro, bila dah kawin nanti jaga bini baik2 k, semoga bahagia sampai ke syurga.

Reply
avatar
Uncle Jonni
AUTHOR
December 21, 2012 at 8:46 AM delete

wooooooo... dlm hati bukan ada taman ni... da tahap hutan belantara... huehueheuheuehue

Reply
avatar
deno
AUTHOR
December 22, 2012 at 2:08 AM delete

perghhhhh... sweetmya.... terbaiklah!!!! :)

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
December 22, 2012 at 6:39 AM delete

sebab dedulu guna si Jantung Hati. Tapi panjang sangat diorang pendekkan jadi hati jer.. kah kah kah.. ( memandai jer aku.. XD )

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
December 22, 2012 at 6:40 AM delete

hehehehehe.. hang memang rajin terjemahkan lagu dalam bentuk lukisan. Aku..idok lerr.. XD

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
December 22, 2012 at 8:38 AM delete

Zaman buta human anatomy dulu2, manusia ingat organ yg kawal perasaan (sayang, benci, suka, marah) adalah jantung.
Sebab tu 'i love u' diterjemah 'i heart you', pastu jajah tanah melayu, jadi laa 'si jantung hati'...

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
December 22, 2012 at 8:39 AM delete

Rajin bebenor ko lukis satu2 ek?
Aku kagum..hehehe

Reply
avatar
Amin Aizuddin
AUTHOR
December 23, 2012 at 8:18 AM delete

serius..aku tak minat lagu Yuna..hahaha!

Reply
avatar
December 25, 2012 at 10:09 AM delete

suka gilo lagu ne even tuna skrg agak kaco bilau.. tp kalau bg kat awek konpem rasa arghhhhh :)

Reply
avatar
December 25, 2012 at 8:25 PM delete

Romantiknya kartun...Tersentuh jiwa...hahahaha...BANkami

Reply
avatar
GOKU
AUTHOR
December 26, 2012 at 1:59 AM delete

hoi PON!! ko bukan slalu ade kat blog ADB ke? ke ko ade kat mane2 saje? haha..

tak sangka prince of noob yang terkenal ni tgk blog ko, respect la ko nua! hehehehe

Reply
avatar
Ebal~
AUTHOR
December 26, 2012 at 2:00 AM delete

Perlu ke KAHAMU? LOL

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
December 26, 2012 at 9:29 AM delete

hahah!.. bentuk love = bentuk jantung.. LoL! XD

Reply
avatar
keri ikhwan
AUTHOR
December 27, 2012 at 2:51 AM delete

aku ni buta muzik... nak terjemah dlm lukisan mmng x mampu haha...
smart jalan penceritaan.. happening

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
January 1, 2013 at 5:23 PM delete

Masalah terjemahan dan kekeliruan sebab kita ambil dari bahasa arab..

Hati ni sebenarnye kalbu.. bukan la liver.. dan kalbu letaknya di jantung.. juga bukan hati..

Heart dalam bahasa ingeris merujuk kepada jantung.. bukan hati (liver)

jadi bila bahasa ingeris cross reference dengan bahasa melayu jadi bengong.. :) dan timbul kekeliruan.. dan tu orang pangil jantung hatiku..

jadi Hati itu membawa 2 pengertian
1) jiwa
2) bentuk fizikal iaitu liver..

kedua-dua ini berbeza.

Rujukan lanjut
Qalbu Jantung Hati dan Jantung Bukan Hati



Reply
avatar
Rizuan
AUTHOR
May 1, 2013 at 2:32 AM delete

Awesome.. kreatif..kenapa aku tak pernah terfkir nk buat ye..hehehe

Reply
avatar