Pencapaian Terhebat! Oh oh

18.12.12 24 Comments A+ a-



Bismillahi Rahmani Rahim




Bila aku tengok balik lukisan masa mula-mula lukis untuk blog dulu, 
rasa macam nak delete je..
Masa tu rasanya macam dah habis lawa..

Ok, dah lambat kalau kamu orang nak bukak balik entri lama, semua dah hilang.. 
Terkena buatan orang:D  

Tapi bila banding dengan lukisan sekarang, oh buruk je rupanya lukisan aku dulu:D keh keh..
Takpe, bila dah hari-hari buat benda yang sama, mesti tak sedar makin lama kita makin improve kan? 
Tak kisah kita dalam apa bidang pun kalau kita buat benda yang sama, hasilnya mesti makin memuaskan dan ia sentiasa berterusan :)
Jadi, jangan sesekali rasa puas hati dengan apa yang kita ok?

Ceh, bajet pakar motivasi pulak aku haha :D



Reupoad entry :) enjoice..











































































Mak rabun..
Jadi memang aku yang selalu tolong masukkan jarum dalam benang..

Selain daripada masuk tandas kena baca doa, ni antara pencapaian terhebat aku masa kecik..
Hebat kan aku? Keh keh keh
Pencapaian terhebat kamu orang ape?:) 
Kongsilah sikit:)

24 komen

Write komen
nurdani
AUTHOR
December 18, 2012 at 1:58 AM delete

hahaha. benang tu pun mak selalu suruh masukkan kat jarum. hehe

Reply
avatar
BiskOt
AUTHOR
December 18, 2012 at 1:59 AM delete

*smbil buat muka jaws*. ingatkan apa la tadi.. =A=. pecapaian terhebat teman, tolong mak basuh pinggan dan periuk sambil bersila ats singki. (masa kecik kn pendek, ada bangku lenguh tgn, last2 bersila atas tu) =..= bangga2. tp sudu garfu tak basuh. rasa tak mncabar. err.

Reply
avatar
Sopok
AUTHOR
December 18, 2012 at 3:04 AM delete

Pernah ke berak sambil menyanyi. Keh, mesti tak. Sebab kalau menyanyi nanti tak boleh fokus, taik pun tak nak keluar. Kah kah kah!

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
December 18, 2012 at 3:12 AM delete

mcm terbalik je statement tu nazha...masukkan benang dlm lubang jarum la, bukan masukkan jarum dlm benang...saje je yer kasi terbalik keskeskes

pencapaian terhebat ea, bunuh lipan reksasa hahaha XD

Reply
avatar
December 18, 2012 at 3:45 AM delete

pencapaian terbaik, bagi mak ayah cucu dua orgh sekaligus..huhuhu

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
December 18, 2012 at 4:24 AM delete

masukkan benang dalam jarum... isk isk isk..

pencapaian terbaik?..errmmm...

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
December 18, 2012 at 4:25 AM delete

nanti laa.. aku belom pikir pencapaian terbaik aku.. koh koh koh

Reply
avatar
December 18, 2012 at 5:12 AM delete

practice the right way make perfect..

masukkan benang dalam jarum tu terlalu mainstream.
tapi kalau masukkan jarum dalam benang tu memang rare.. muahaha.

Reply
avatar
kiru magu
AUTHOR
December 18, 2012 at 5:37 AM delete

sameler,asyik jadi mangse cucukkan jarum jeee

Reply
avatar
Taufik
AUTHOR
December 18, 2012 at 6:58 AM delete

antara pencapaian aku adalah menolong mak aku tukar lampu fluorescent tu
sebabnya aku mampu mencapai lampu itu tanpa perlu bantuan kerusi mahupun tangga :D

Reply
avatar
deno
AUTHOR
December 18, 2012 at 7:01 AM delete

hihi... sama la zaman deno budak2 selalu tolong ma masukkan benang dalam jarum tu.. skrg still tolong ma walaupun deno sendiri rabun pakai spek.. haha.. tapi tu la kan, zaman budak2 deno tak best mana.. deno banyak habis masa kat hospital.. pencapaian terhebat deno duk hospital 4 bulan sampai tak balik raya.. tu je kot.. hebat tak? hebat tak deno? wakaka^^

Reply
avatar
zack
AUTHOR
December 18, 2012 at 7:56 AM delete

pencapaian terbaik aku masa kecil ialah mampu ke kedai membeli barangan dapur apabila disuruh emak aku..wekeke

Gila jauh siot kedai tu,kayuh beskal aku yang ada roda tiga tu..kepuasannya apabila selesai membeli barang aku dapat cilok membeli coklat dan cekeding..wakakaka

Reply
avatar
nazha anua
AUTHOR
December 18, 2012 at 4:16 PM delete

ok, aku sengaja bagi statement terbalik..nasib baik ada yang fokus:)

Reply
avatar
misz_eyza
AUTHOR
December 18, 2012 at 5:36 PM delete

pencapaian terbaik eyza ialah buat mak ayah sentiasa happy hihi...


p/s : cedey..PC eyza x sapot pic nazha.. tak leh tgk lukisan cantik. :(

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
December 18, 2012 at 5:42 PM delete

BAHAHAHAHA..adeh..ibu sy pon cmtu..kekdang x masuk kita yang baran..ergghhh

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
December 18, 2012 at 10:24 PM delete

hahaha..nice..pencapaian yg terbaikk...hero mak :D

Reply
avatar
Amin Aizuddin
AUTHOR
December 19, 2012 at 12:00 AM delete

angkat rumah tapi sekarang dah berhenti......teeetttttttt

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
December 19, 2012 at 1:16 AM delete

pencapain terbaik saya ni harap2 untuk masa hadapan...harap2 dpt jumpa abg nazha..comel jek..nk kenal blh?

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
December 19, 2012 at 6:17 AM delete

Pencapaian aku terhebat masa kecik,
keluar pergi tandas luar sorg2 malam2 masa kat kampung..hahaha

Ngeri ooo...

ps:
bab tgk lukisan awal2 tu, aku pun sama gak..
mula2 rasa mcam nak delete, tp fikirkan itulah kemajuan berkat latihan diri, melukis hampir setiap hari, jd aku biarkan..
Sbgai tanda kita berkembang...

Reply
avatar
keri ikhwan
AUTHOR
December 19, 2012 at 8:08 AM delete

Masuk gmbar keempat komik tu.. Aku dah boleh teka apa yg ko cuba nk sampaikan... Itulah pencapaian terhebat aku. Hebat tak? Hebat tak?

*slalu tolong cucuk jarum trutama wktu mlm.. Kena basahkan dulu hujung benang tu bru senang

Reply
avatar
nazha anua
AUTHOR
December 19, 2012 at 4:22 PM delete

wah, macam lagi hebat je pencapaian smeua orang..

#down

Reply
avatar
CahayaAmanah
AUTHOR
July 9, 2013 at 10:06 PM delete

pencapain terbaik dpt hafal semua doa dlm solat masa darjah 2-3

Reply
avatar