Hoh! Dah 2014?

31.12.13 16 Comments A+ a-





Bismillahi Rahmani Rahim





"  2013 dah nak blah..
2014 dah jenguk-jenguh dah..
Kalau ada silap dan salah..
Kartunster nak mintak maap banyak-banyak pada semuah..  "

Ok, ritma ending agak tak kena..

Tahun 2013 ni, klog masih lagi merangkak-rangkak mencari tapak dan halatuju..
Walaupun kadang-kadang rasa malas nak lukis, tapi kena gagahkan jugak..
Kalau tak nanti jari krem, bila nak lukis balik dah tak smooth..

Tahun 2013 juga, bila aku toleh ke belakang, banyak kenangan manis dan pahit aku di klog ni..
Bagi Blah Kartunster#2 dan tempahan daripada pembaca..serta benda lain lagi..
Walaupun ni cuma klog peribadi, tapi masih ada yang sudi jenguk-jenguh dan baca serta bagi komen untuk entri-entri dan kartun-kartun kat sini..

Tahun 2014 bakal menjelma, insyallah tahun ni aku berharap untuk lebih produktif..
Untuk pengetahuan semua, "anak sulong" aku insyallah akan diterbitkan dalam awal tahun 2014;-))
Nanti aku update..
Aku harap kehadirannya akan memeriahkan lagi komik kategori "conteng" di Malaysia ni..
Amin..

Jadi, tak ada apa yang istimewa..tak ada guling-guling ke hapa semua..
Cuma sekali lagi, aku dengan penuh humble-nya nak terima kasih atas sokongan anda kat klog ni..:-)










Aha, ada sedikit buah tangan untuk semua pembaca..
Taklah cantik mana, tapi kalau nak rujuk-rujuk tu bolehlah..

Kalendar 2014 Kartunster..

Kalau nak sebat, just right click and save as je ok:)



























Apapun...





Sebelum aku undur diri, aku nak share antara movie favourite aku dengan semua..
Cerita tahun 2012, tapi mesej dalam cerita ni kekal releven..

Tajuk : English Vinglish
Genre : Kekeluargaan

Download link : sini atau situ
Subtitle : sinun






Salam Tahun 2014 semua




16 komen

Write komen
nurdani
AUTHOR
December 31, 2013 at 6:51 AM delete

salam tahun baru! semoga terus sukses melukis. hari ni guling2 dalam rumah je sebab laptop buat hal

Reply
avatar
December 31, 2013 at 7:31 AM delete

Selemet Tahun Baru 2014.

Wah, ada filem menarik. Thanks for the link bro.

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
December 31, 2013 at 7:41 AM delete

Selamat Tahun Baru 2014... tak bersemangat langsung nih sbb streamyx wireless kat umah aku tgh buat hal semenjak sminggu yg lepas, aku rasa mcm nak hempuk jer modem wifi riger nih... wargh, permulaan tahun baru yg menyedihkan ("-_________-)

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
December 31, 2013 at 9:10 AM delete

Selamat 2014 Nazha!
Harap semua yg ko plan bakal membuahkan hasil...
Harap juga semua yg ko rancang tahun lepas sudah tercapai...

Aku pun, sama macam kau, masih tergagau-gagau halatuju blog.
Bukan blog saja, tapi halatuju diri sendiri juga...

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
December 31, 2013 at 4:23 PM delete

selamat Tahun baru 2014 Bero...
aku bukan nak bagi spoiler, tapi, dah tinggal lagi 15 hari bero.. koh koh koh.. jangan lupa aaa...

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
December 31, 2013 at 4:24 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Aujinz
AUTHOR
December 31, 2013 at 4:26 PM delete

kejap..kenape tarikh kat komen masih lagi 31 december? aku komen 1 Januari 2014 pukul 8:26 pagi nie.. koh koh koh

Reply
avatar
Keri Ikhwan
AUTHOR
December 31, 2013 at 9:58 PM delete

Smoga terus maju dgn karya yg menggeletek naluri.
Mcm ada surprise je.

Reply
avatar
January 1, 2014 at 7:07 AM delete

Selamat tahun baru 2014.

Semoga kelahiran anak sulung dipermudahkan. Amin.

Tahun 2014 pun nak rajin menconteng-conteng semula. Huhu

Reply
avatar
January 1, 2014 at 8:18 AM delete

happy new chapter, saya memg selalu keep calm, dan support semua kawan2..hikhik..

Reply
avatar
Ankel Jonni
AUTHOR
January 1, 2014 at 6:46 PM delete

ankel tetap rindukan zaman 70 an dahulu...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
January 2, 2014 at 11:41 PM delete

katunster macai BN

Reply
avatar
BiskOt
AUTHOR
January 5, 2014 at 12:53 AM delete

tahun lepas cerita tu masuk astro, memang best. demi english, demi tak nak malukan keluarga, akhirnya tersepit.. sebaik sang isteri masih setia.

selamat tahun baru masihi~ buat kartunster.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
January 8, 2014 at 8:15 PM delete

lukisan macam taik. standard macai umngok.

Reply
avatar
Noor Suraya
AUTHOR
January 10, 2014 at 8:51 PM delete

selamat tahun baru!
dah dapat kalender..tq sgt2...

Reply
avatar