Permintaan

18.12.13 11 Comments A+ a-




Bismillahi Rahmani Rahim





















Aku tak reti guna apa-apa aplikasi melukis..
Paint tool Sai, PS, GIMP dan lain-lain..
Semua aku tak mahir..

Sebab nak merge background dengan kartun ni punya pasal, aku try-trylah explore
Paint.Net ni..
Nasib baik boleh merge..tapi punyalah selekeh aku punya kualiti merge..hahaha

Dalam masa yang terdekat ni aku mungkin nak belajar mewarna gunakan software..
Ada sesiapa boleh bagi link tutorial yang best-best dan mudah-mudah?
Kalau ada yang step by step punya tutor dengan gambar sekali lagi bagus..

Ceh, demand lebih pulak eh..
Yela, aku dah terlalu tidak muda remaja untuk belajar semua ni..
Dapat skill basic pun alhamdulillah..


Terima kasih daun keladi:)










11 komen

Write komen
plain83
AUTHOR
December 18, 2013 at 3:49 AM delete

awww cumei~
oh tutorial utk guna mcm2 art softwares banyak bertimbon kat deviantart dan youtube, hg search jer kat sana, mcm2 ado ^^

Reply
avatar
nurdani
AUTHOR
December 18, 2013 at 4:53 AM delete

try la Easy paint tool sai. dulu pun aku belajar dari KiruMagu a.k.a Meg (cheebes doodle) tu, senang sangat sebab nama pun Easy kan. serius. satu tempat yang kau boleh asah kemahiran.

Reply
avatar
C++
AUTHOR
December 18, 2013 at 5:47 AM delete

Bhai NaZha Anua...

Sori aaaa bhai... gua tak reti bab grafik nih... gua cap ayam.... hahaha

Reply
avatar
BiskOt
AUTHOR
December 18, 2013 at 5:56 AM delete

=O= gunala pensel warna, sb encik nazha ni, tulisan pun lawa, kartun pun lawa. ni kalau mewarna guna pensel/pen/marker ni mesti lagi LAWA... cuma kena ubah lenggok cara mewarna aje, supaya tak nampak bertingkat mcm karya diatas .. >e<

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
December 18, 2013 at 8:54 AM delete

Aku pengguna tegar Paint.Net
Mudah, senang faham, dan laju walaupun ada feature yg tak ada berbanding software lain.
PS mcam byk sgt benda2 yg rumit. Kalau serius dlm mewarna, PS mmg terbaik.
Paint Tool Sai aku blom try...

Reply
avatar
Keri Ikhwan
AUTHOR
December 18, 2013 at 9:18 AM delete

try PS laaa. takpun SAI.
serius lukisan tu nmpak sweet

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
December 18, 2013 at 7:12 PM delete

aku cuma tau PS jer bero... aku dah try SAI, macam tak kena dengan jiwa jer.. kakakakaka

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
December 18, 2013 at 7:25 PM delete

paling2 pon awak nk explore..kira rajin la tu..lepas ni explore lain pulak..

Reply
avatar
nanadhoi
AUTHOR
December 18, 2013 at 7:53 PM delete

kat youtube, senang paham.

Reply
avatar
deno
AUTHOR
December 19, 2013 at 12:23 PM delete

cantik la gambar tuu..... sama la kita tak tahu pun PS.. tahu guna SAI je tu pun tak mahir.. kwang2 :p

Reply
avatar
December 19, 2013 at 7:34 PM delete

paling suka handrawing tau... pastu warna kat PS.. cari kat youtube pastu godek2 sendiri.. hikhik

Reply
avatar