Mewarna bersama kartunster

25.12.13 7 Comments A+ a-




Bismillahi Rahmani Rahim


Minggu ni aku jadik budak sekolah balik..
Tapi satu subjek jela - mengkaler dan mewarna..

Dulu pernah belajar kaler guna tablet, tapi berhenti sekerat jalan sebab aku give up..
Yela, aku lukis kejap je...
..tapi bila nak kaler ni fuhhh...boleh menangis pinggang beb..

Terima kasih yang bagi respon kat entri haritu..
Aku decide untuk start belajar kaler guna software Gimp..

Sebab apa aku guna Gimp?
Sebab instinct aku suruh..kehkehkeh..


Jadi, ni hasil aku kaler cincai-cincai selama sejam dua..








kartun nurse entri haritu..










ni teaser kartun untuk entri kat blog buasirotak..













Noob gila kan..

Lepas tengok tutorial kat internet, baru aku tahu nak buat layer tu macam mana..
senang je rupanya..kahkahkah..
Gelakkan diri sendiri..

Cis, kenapalah aku malas explore dulu..

Dah tua baru nak belajo..

duhhh..











7 komen

Write komen
Aujinz
AUTHOR
December 25, 2013 at 6:23 PM delete

hahhahaha.. don weri bro.. slow slow.. kalau ko nak belajar basic photoshop pon takde hal.. koh koh koh... aku pun guna photoshop zaman dinosaur.. hua hua hua

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
December 26, 2013 at 8:26 AM delete

Pelan-pelan kayuh bro.
Aku mcam nak explore potoshop, tp laptop purba ni mcam tak mampu nak tanggung software dia yg berat nak mamp tu...hehehe

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
December 26, 2013 at 8:29 AM delete

never late to start learning anything bro, better late than never ^^

Reply
avatar
shada wentz
AUTHOR
December 26, 2013 at 9:10 AM delete

kakaka aku smpai sekarang tak reti nk guna ps, paint sai dll. bab layer tu tak penah boleh nk paham. share sikit site mana kau tengok. wee

Reply
avatar
December 26, 2013 at 11:10 PM delete

xcuba xtau.. lama2 confirm boleh punya

Reply
avatar
HEMY
AUTHOR
December 27, 2013 at 8:24 AM delete

seronok bila dah tau cara..skang aku tgh aktif digital artwork..apatah lagi lepas jumpa forum Pergh.com

Reply
avatar