Anonymus Hackers Bajingan

3.9.12 17 Comments A+ a-


Bismillahi Rahmani Rahim




Hai kawan-kawan yang berbudi dan budiman sekalian..
Maaflah lama tak update..sebab dah seminggu tak menghadap internet..
(macam la ada orang tertunggu-tunggu update kau bro:D)

Busy dengan kerja dan hal peribadi sikit..
Entri Merdeka pun tak sempat nak upload ni..

Nak lepas gian kejap ya..

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA! Ok dah:)
Sambung cerita balik..
Tapi, lepas seminggu tak dapat intenet ni, bila bukak je blog ni terus keluar gambar ni..




Kenapakah?


Apakah?


Kah kah kah?


dan bermacam-macam kah lagi bermain di fikiran saya..
Sudah 2 kali peristiwa hitam bertanda seruan ni terjadi pada diriku..


Jadi,
Kawan-kawan yang ada degree dalam bidang IT atau yang ada pengalaman pasal benda ni boleh bagitahu tak kenapa jadi macam ni?

Sindiket awang hitam ke?
Coding crash ke?
Hackers anonymus hack saya ke? 
(Ok, yang ni je yang ada kaitan dengan tajuk entri)

Entri entri sebelum ni pun crash jugak..dah tak ada gambar semua:(
Malasnya nak upload balik ilustrasi yang dah crash ni..
 Hilang selera upload saya nak update K-Drama macam ni..

Mohon pencerahan..

Terimas

17 komen

Write komen
B.O.B Arts
AUTHOR
September 3, 2012 at 4:08 AM delete

ekceli mungkin sumber gambar2 tu dah tak available. kalau acc hosting gambar2 tu dipadam, mmg dah tak boleh nak akses rasanya. :/

Reply
avatar
nazha anua
AUTHOR
September 3, 2012 at 4:27 AM delete

Jadi, memang dah tak boleh nak retrieve balik eh gambar-gambar sebelum ni tu? selalu upload terus je dar PC..tak ada guna flickr ke apa semua tu..

Reply
avatar
zack
AUTHOR
September 3, 2012 at 4:49 AM delete

pelik juga ea,something wrong with your computer ni bro..

Reply
avatar
nurdani
AUTHOR
September 3, 2012 at 5:02 AM delete

ini kes terpencil. sangat pelik lagi memelikkan

Reply
avatar
Taufik
AUTHOR
September 3, 2012 at 5:19 AM delete

aku pon perasan gak
bro upload direct ke blogspot ka?
maybe bro terdelete ataupun tersilap sync or something
direct link susah nak delete walaupun kita delete gambarnya

ataupun memang dah penuh storage allocation utk blog ni?
ntah la bro banyak sungguh misteri yang perlu di nusantarakan
harap bro tabah mengharungi dugaan ini hehe

Reply
avatar
BiskOt
AUTHOR
September 3, 2012 at 5:39 AM delete

ait hilang sudaa. ada kah sidiket sekali baca takboleh baca lagi dah..O.o""

haaa! cuba encik nazha tanya pada kak cci, dulu beliau ada post artwork yang gambarnya keluar kotak hitam itu juga. tak sampai stengah jam. dia ubah, gambar tu ok balik. (mgkin kene upload balik kot,ayok). sabar ye. kuatkn semangat klo tdk nti jd chispmore xD.

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
September 3, 2012 at 5:43 AM delete

Tu laa saya dah ajak join deviantart[dot]com, en.nazha wat dek je...kat situ mmg spot paling strategik utk kongsi segala bentuk seni visual, size besar mane n file jenis ape pon boleh, tak mungkin akan ada mslh mcm ni punya lah..rmai pelukis rasmi manga malaysia (ie: ageha, zint, puppeteer dll.) n overseas pon ada kat sana, dorang pon friendly n x kedekut ilmu/tips utk kongsi dlm tutorial atau bg komen membina kat artwork kita..atau en.nazha sudah pn ada acc. deviantart? kalo ada add me plz? ^^

http://plainordinary1.deviantart.com

Reply
avatar
September 3, 2012 at 5:48 AM delete

server yg awk upload gambar da bankrap tak..huahua.. bukan kena hack..kalau kena hack awak xbleh bukak da blog awak ne...

Reply
avatar
September 3, 2012 at 5:58 AM delete

takkan takde copy lain nazha? kdrama adik tabah dan sanggup jadi kambing hitam tu sangat epik kena upload balik...

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
September 3, 2012 at 6:04 AM delete

kurang kepastian masalah ini...

Reply
avatar
September 3, 2012 at 6:47 AM delete

oh..ingatkan mmg ko delete gmbr2 tu. saje, nak kasi suspen.

pasal awang hitam tanda seru ni patik kurang mengerti la.. maaf le. ;D

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
September 3, 2012 at 6:59 AM delete

itu mesti ada x kena ..awok terdelete yang asal ni..

Reply
avatar
Uncle Jonni
AUTHOR
September 3, 2012 at 11:40 AM delete

maaf... aku kurang mahir bidang it.. jadi x dpt membantu .. huhuhuhuuhu

Reply
avatar
keri ikhwan
AUTHOR
September 3, 2012 at 5:15 PM delete

ke ada terdelete gmbar yg kat dlm picasa web album tu kot? biasanya masalah camni klu uplod gmbr guna host free. tp klu direct uplod dr pc pn jd camni taktaula plak apa masalahnya.
*kadang2 blogger ni pn bengong gak

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
September 3, 2012 at 5:36 PM delete

plak...tak pernah jd kat ayut.krg mengerti kenapa..jgnla takde smgat abg nazha..usaha tangga kejayaan.mgkn ada silap sndiri ni.dh tau ap silap jgn bt lg tau :)

Reply
avatar
misz_eyza
AUTHOR
September 3, 2012 at 7:37 PM delete

eyza penah baca kat satu blog berkenaan ini.. tak pasti maklumat yg dia share dpt membantu nazha ker tak.. cer try tgk kat sini... http://empayarutama.blogspot.com/2012/06/imaginasi-yang-melampau-lampau.html

Reply
avatar
Yousof
AUTHOR
September 5, 2012 at 2:43 AM delete

Pernah jumpa jugak dekat blog orang lain.. Tapi kalau nak kena upload balik semuanya, aku harap kau tabah sebab ramai yang suka baca entri² kau berulang kali..

Reply
avatar