K-Drama | Sepasang Kasut Itu Part IV

1.10.12 23 Comments A+ a-


Bismillhi Rahmani Rahim


Lama tak bersambung K-Drama ni sebab kartunster dijangkiti "virus" tanda seruan di setiap gambarnya..
Cuma K-Drama je yang rajin di upload balik..
Yang lain karang-karang la ok :)

Klik untuk episod sebelum ini




seperti yang dijanjikan :

K-Drama | Sepasang Kasut Itu Part IV



Alhamdulillah..
Aku ditawarkan ke sekolah asrama penuh atas keputusan yang cemerlang..
Asrama penuh?Wah, tak pernah terfikir berjauhan dengan Ummi dan Ayah..
Aku tak nak..Siapa nak jaga mereka?
 Tapi Ummi suruh pergi..dia kata kalau tak kerana diri sendiri, pergilah demi Hayyan..
Ummi ni..tahu-tahu je aku ni lemah kalau dengar nama Hayyan :(



Jadi, aku pergi jugak ke sekolah tu..



Aku tekad nak belajar sungguh-sungguh..amik exam cepat-cepat..
lulus cemerlang..masuk U..kerja gaji besar-besar..tolong keluarga..

Pagi tu, lepas gotong-royong bersihkan asrama, aku tersentak bila..







Aku bersiap untuk jumpa tetamu tu..
Tapi aku terpinga-pinga..
Siapakah?







Aku tersentak..
Mata ku genyeh-genyeh untuk memastikan aku tak ngigau..
Aku cam susuk tubuh yang semakin mengurus tu..
Susuk tubuh yang ku rindui sekian lama..








"Tahniah Kak Long dapat masuk asrama:)" ujarnya..
Aku terpana..



Wah!! betapa aku merinduinya..
"Hayyan tengah comot ni, kalau nak peluk peluklah biar kita kotor sama-sama" ujar Hayyan
Berderai hilai tawa kami..






Hari tu memang bahagia..
Hayyan banyak bercerita pengalamannya..
Aku jadi tukang bunyikan "hahaha" je..





 Tapi..Aku masih tenggelam dalam lamunan..
Tak percaya Hayyan datang melawat..



 "Err..Hayyan bila nak balik"..aku memecah celoteh Hayyan..
Dia membisu..
Aku tunduk serba salah..
Macam tak kena je timing soalan aku..







Tiba-tiba Hayyan bersuara semula..
Topik yang tiada kaitan langsung dengan soalanku..









"Hayyan tengok ramai perempuan pakai yang macam ni sekarang..
Trend kot..Jadi, Hayyan belikanlah" sapanya..



"Selamat Hari Jadi ya Kak Long"







Aku rasa macam dipetir melihat pin rama-rama comel merah jambu tu..Sebab..
Luluh hati aku tengok tangan yang berparut, luka-luka dan pelaster tu..



Aku tak sedar entah bila..







Aku mendakapnya erat-erat..
Aku tak hirau orang lalu-lalang yang pelik tengok aku peluk budak comot..






 Terima kasih Hayyan..



bersambung atau dalam englishnya to be continue..

23 komen

Write komen
October 1, 2012 at 11:14 PM delete

bersambung lagi??? haih. (=.=)'

"penantian suatu seksa, yang tidak tertanggung, oleh tubuhku yang kering dan layu.." hahaha.

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
October 1, 2012 at 11:22 PM delete

ohhh pin butterfly rupanya...saspen betoi hang ni XD

Reply
avatar
PoP-Soul
AUTHOR
October 1, 2012 at 11:29 PM delete

???? eh-eh...mata gua masuk habuk lah...

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
October 2, 2012 at 12:08 AM delete

pin butterfly la...adik pulak tu bg..abg kat umah pon xbg tau..hihihi..touching2x gitu :)

Reply
avatar
misz_eyza
AUTHOR
October 2, 2012 at 12:12 AM delete

yeyyy Hayyan dah datang....


Reply
avatar
BiskOt
AUTHOR
October 2, 2012 at 12:14 AM delete

menyentuh perasaan.. T_T

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
October 2, 2012 at 12:41 AM delete

T_T napa sentuh hari sy.uhuk..

Reply
avatar
norinaomar
AUTHOR
October 2, 2012 at 1:54 AM delete

Kenapalah Hayyan ni manis sekali

Reply
avatar
missSenget
AUTHOR
October 2, 2012 at 3:25 AM delete

aku harap adik aku sweet mcm hayyan..

tp mcm tinggal hrpn je..

Reply
avatar
Taufik
AUTHOR
October 2, 2012 at 4:43 AM delete

damn you ninja cutting onion! damn you!

Reply
avatar
C++
AUTHOR
October 2, 2012 at 5:29 AM delete

Bhai NaZha....

Pergh.... sodih siot.... bhai... lu simpan semua yang lu buat nih... kumpul... dan boleh buat novel bergambar nanti... ader masa nanti gua ajar lu... okeh..

Reply
avatar
hanif alwi
AUTHOR
October 2, 2012 at 7:54 AM delete

Potong bawang detected.

Reply
avatar
October 2, 2012 at 8:35 AM delete

okey kalo xsmbug mungkin akan meleleh air mata ne... sedap betul nama hanna hasanah, apa name penuh hayyan

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
October 2, 2012 at 8:51 AM delete

ok.. kaber kaber macho... *sob sob sob*

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
October 2, 2012 at 9:25 AM delete

Apa ni? Apa yg meleleh di pipi ni?
Arrgghhhh!! *Hilang kemachoan diri*

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
October 2, 2012 at 9:37 PM delete

eh hati laa..ahahaha..typo.XD

Reply
avatar
azhafikah
AUTHOR
October 3, 2012 at 4:14 AM delete

Harap ending cite ni xsedih mcm episod kali ni :(

Reply
avatar
October 3, 2012 at 7:09 PM delete

hanna masuk sbp mana tu? masa tu hanna tingkatan 1, hayyan darjah berapa? macam2 tanya lak aku huhu.. kesian hayyan kecik2 lagi dah bekerja, tapi bab tangan berparut2 tu mmg sorry to say...

SEDIIIIIHH SAANGGAAAAAAAAAAAATTTT HUUUUUUUUU~~~ T_T

Reply
avatar
nurdani
AUTHOR
October 3, 2012 at 11:44 PM delete

sedih gila. gila sedih.

Reply
avatar
keri ikhwan
AUTHOR
October 7, 2012 at 10:20 AM delete

tak sedih.. tak sedih.. lalala
alamak, kat sini bnyak habukla..masuk mata... kena pindah tempat duduk... :D

Reply
avatar
zizo
AUTHOR
October 22, 2012 at 9:14 PM delete

hehe ingat aku jer lelaki yg "ter"haru...hampir tergenang air mata.... kartun je pon....heheheh

Reply
avatar