Projek Komik Yang Serius

3.10.12 26 Comments A+ a-



Bismillahi Rahmani Rahim



Hai semua:)
Harap mata tak lebam dibahagian bawahnya sebab baca K-Drama ya:D
Tapi serius nak tanya, ada ke yang nangis baca K-Drama ni?
Sebab episod lepas ni pun sedih-sedih juga rasanya..
Saya pun sebenarnya bila festaim baca naskhah cerita tu pun memang sedih dan sebak..
Oh ya, nak bagitahu pada yang tak ketahuan bahawasahanyaha K-Drama tu adaptasi cerita sebenar tahu..



Baik..
Kat sini, saya nak kongsi sesuatu tentang projek terkini saya..
Tapi, sebelum tu nak tanya kenal tak dengan watak-watak ni?





















Hehe..mestilah tak kenal kan sebab saya baru buat..
Tapi pada sesiapa yang terbaca atau join GiveAway Bagi&Belah Kartunster #1 mesti familiar dengan watak yang terakhir ni:)
Link tu boleh bukak tapi takdak gambar..hilang hari tu..




Jadi ini gambar penuh watak


Ia merupakan naskhah komik strip macam Lawak Kampus..
Tengok tajuk dan kostum watak je pun dah tau komik ni pasal apa kan?hehe..

Harap projek ini berjaya sebab ni projek komik pertama yang serius saya..
Nanti saya akan update perkembangan komik ini ya..

Mohon sokongan rakan-rakan semua:)



26 komen

Write komen
October 3, 2012 at 10:59 PM delete

yes akhirnya akn men jadi salah satu koleksi komik saya... tahniah dan selamat maju jaya>.< ... k bila nak smbung k-drama???

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
October 3, 2012 at 11:03 PM delete

mesti sokonng..dh kuar bg th ya..XD

Reply
avatar
BiskOt
AUTHOR
October 3, 2012 at 11:16 PM delete

ahhhagak dah *tumbuk2 bantal* .. klo tidak masakan k-drama boleh jd sesedih tu.

doa dimakbulkn, nanti buatla printout skali agar kejadian magicbox tdk diulangi. komik dlm bebentuk naskah please please please.

Reply
avatar
nurdani
AUTHOR
October 3, 2012 at 11:46 PM delete

sila buat, saya pembaca setia

Reply
avatar
norinaomar
AUTHOR
October 4, 2012 at 12:02 AM delete

wah..tahniah..and semoga terus maju jaya ye Nazha!!

Reply
avatar
Tengku Puteri
AUTHOR
October 4, 2012 at 12:31 AM delete

saya sokong..!! broadbnd bru laju skit..baru nk bca k-drama..heee...maaf..maaf..maaf...

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
October 4, 2012 at 12:39 AM delete

noiceee...all da best ^^

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
October 4, 2012 at 1:00 AM delete

watak no 1 - Doktor House yg da pokai

watak no 2 - inspekter sahab..

watak no 3 - hayyan da brubah jd kedana sbb bnyk brutang dgn along..

watak kucing - wujud slps b'bentangan bajet 2013

Reply
avatar
Lee-kun
AUTHOR
October 4, 2012 at 1:23 AM delete

woah..nak kuar komik!!! jeles..! tp sokong ttp sokong..! ^^

Reply
avatar
October 4, 2012 at 1:52 AM delete

ok.. x sabar nak tunggu projek ni siap. moga semuanya berjalan lancar dan jayanya.

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
October 4, 2012 at 2:07 AM delete

haaaa.. patutlah aku macam pernah baca cerita nie... koh koh koh

Reply
avatar
ParkAir
AUTHOR
October 4, 2012 at 5:05 AM delete

adakah ini serius sehingga keluar majalah? keepidap!

Reply
avatar
cci
AUTHOR
October 4, 2012 at 5:31 AM delete

x sabo nak baca nanti.. ^_^ teruskan usaha.. yeayy,,

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
October 4, 2012 at 10:38 AM delete

Like like like...
Tak sabar dah ni..hehehe

Reply
avatar
Arina Shamsul
AUTHOR
October 4, 2012 at 6:13 PM delete

kamu hebat melukis katun :) tahniah :)

Reply
avatar
October 4, 2012 at 8:54 PM delete

smart lah kartun2 awk nihhh. serius smart!

Reply
avatar
October 5, 2012 at 6:30 AM delete

Cayala bro i know satu hari nnti ko akan jd seorg kartunis yg berjaya. Btw ramainya awek kt sini.. Meh come to papa

Reply
avatar
October 5, 2012 at 8:17 PM delete

nazha cuba buat satu entry, tutorial nak melukis kartun, camne teknik dia, peralatan melukis, etc2

Reply
avatar
art zam
AUTHOR
October 6, 2012 at 7:46 PM delete

Tahniah tuan!! teruskn usaha anda!! akan di publish dimana?

Reply
avatar
misz_eyza
AUTHOR
October 6, 2012 at 10:32 PM delete

nak keluarkan di pasaran ker komik nie bang nazha? nanti gtaw yer..

Reply
avatar
keri ikhwan
AUTHOR
October 7, 2012 at 10:15 AM delete

fuuyo.. kenal yg pengemis tu.
smart ar, watak memang ada style

Reply
avatar
missSenget
AUTHOR
October 8, 2012 at 6:44 PM delete

bila nk smbung kdrama..??

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
October 9, 2012 at 2:12 AM delete

nak kate nangis xla cume tersentap time episode adik dy ngaku slah tu wlupun kak dy yg bt.huhu..terharu la disitu...ha..nk bjln dh ke komik yer?nnt update lg ea :)

Reply
avatar
Yousof
AUTHOR
October 10, 2012 at 7:39 PM delete

Yezza.. Jika panjang umur akan ku tunggu projek yang kool ini! Aku yakin komik kau mampu buat aku tersengih.. ;D

Reply
avatar
waz
AUTHOR
October 12, 2012 at 5:27 AM delete

sy pun mau buat projek katun serius...wuwuwu

Reply
avatar