Pengaruh MILO 100 Tahun

9.10.12 22 Comments A+ a-


Bismillahi Rahmani Rahim















Dulu masa kecik-kecik, bila semua orang sibuk lepak tengok tv kat depan, 
aku akan sibuk usha line..kiri kanan kiri kanan..
Kalau clear je, aku menyelinap ke dapur berseorangan (hebat bukan, aku tak takut hantu)..
Bak ejen CIA, aku ambik kerusi dan panjat gerobok yang ada tin MILO..
MILO memanglah minuman orang-orang kaya..OVALTINE sila malu..
Aku kepak tin guna kuku..Bila tengok milo memang Ahh..satu nikmat dunia kukecapi..
Nganga mulut beso beso ratah 3,4 sudu..Fuhh!
Dapat makan MILO mentah-mentah tanpa diketahui sesiapa memang perbuatan seorang johan!

Ya, mencuri makan MILO adalah satu kesalahan di rumah aku..

Pengalaman kamu macam mana?

22 komen

Write komen
Taufik
AUTHOR
October 9, 2012 at 10:51 PM delete

apa barang milo
orang layan ovaltine la

Reply
avatar
October 9, 2012 at 11:09 PM delete

haaa, amik kena pelempang, arini ramai plak entry paal milo, ni harus cari milo dinosour... milo letak kat roti letak susu pekat cikit... terbaikkk

Reply
avatar
October 9, 2012 at 11:27 PM delete

Milo paling best diantara malt coklat yg lain. tempat ke-2, Vico dan last skali barulah ovaltine

Reply
avatar
norinaomar
AUTHOR
October 9, 2012 at 11:42 PM delete

teringin nak minum milo lori

Reply
avatar
nurdani
AUTHOR
October 9, 2012 at 11:43 PM delete

setuju dengan hafizah.

Reply
avatar
nurdani
AUTHOR
October 9, 2012 at 11:44 PM delete

aku suka ratah milo, takpun letak serbuk milo dekat roti then ngap.
pagi and malam wajib buat air milo. tambah tenaga.
sampai sekarang milo jadi pilihan aku even dekat restoran pun aku order ayor tu.

Reply
avatar
October 10, 2012 at 12:39 AM delete

rasanye kes curik makan MILO mmg 1 budaya budak2 kecik zaman kita dulu. kirra sape x pernah buat x rock la kan.. hahaha..

n mak aku lak sebab MILO asyik kena curik, last2 letak kat rak paling atas sekali.. guna kerusi pon aku x dpt capai. deng... ;p

Reply
avatar
Lee-kun
AUTHOR
October 10, 2012 at 12:40 AM delete

sekend panel buat aku gelak terbahak2..!!! hahaha.!!
suke gak ratah milo, dah besar2 ni beli sdr ratah puas2..xde sape marah..XP

Reply
avatar
missSenget
AUTHOR
October 10, 2012 at 1:03 AM delete

dulu suka makan milo yg keras kene angin bila x tutup rapat..

kadang2 aku sengaja x tutup rapat..
taktik nk makan milo keras kejung..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
October 10, 2012 at 1:21 AM delete

xgile mane klu dgn milo...tp klu ada mmg telan jer.kat umah tak menjadi kesalahan la....hihi ^^

Reply
avatar
keri ikhwan
AUTHOR
October 10, 2012 at 1:41 AM delete

aku pegang rekod tak pernah tertangkap ratah milo senyap2. buka takat rumah sendiri, smpai rumah nenek yg dok sebelah rumah pun aku berjaya haha

Reply
avatar
zack
AUTHOR
October 10, 2012 at 1:50 AM delete

aku minum redbull :P

Reply
avatar
Wijdan Hawani
AUTHOR
October 10, 2012 at 2:32 AM delete

Hahahhh. Tersembur aku baca. *tadi membaca entri ni sambil makan Milo*


Tersembur kerana coincidence nya.

Reply
avatar
October 10, 2012 at 7:29 AM delete

korang perasan tak? bila makan serbuk milo, lepas tu kalau berak taik mesti keras gila babi...

Reply
avatar
nazha anua
AUTHOR
October 10, 2012 at 7:58 AM delete

sebab tu ramai kena buasir punggung dan otak

Reply
avatar
kiru magu
AUTHOR
October 10, 2012 at 10:25 AM delete

sedapnyer dapat bedal milo..milo milo milo

Reply
avatar
Yousof
AUTHOR
October 10, 2012 at 7:37 PM delete

Jeles tengok kau dah mampu beli PS7 sebab aku cuma mampu main psp 1st model, tu pun beli dengan orang. ;D


Hehe nikmat bila dapat makan benda yang sukar nak dapat macam tu kan. Kalau aku dulu suka makan belacan secubit² hihi bila sekarang baru aku terfikir akan kemasinan belacan tu. Makan bila dah jadi sambal je hihi

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
October 10, 2012 at 10:01 PM delete

Paling best bila curi milo, letak kan tapak tangan, pastu lama2 nanti dia macam keras2 sikit, bila gerak2 tangan dia ada rekah2 pastu paap! masuk mulut..

PERGGHH!!!

Dah tua2 ni, takde plak nak curi2 milo..hehehe

Reply
avatar
inche hlovate
AUTHOR
October 10, 2012 at 11:14 PM delete

hahaha.. kalo milo keras lagi sedap..makn keras2 tu.. naik meleleh air liur haha

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
October 12, 2012 at 3:15 AM delete

sapa suh ko makan milo ikut cara luar tabii? buat la lagi, ha buat buat...kahkahkah XD

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
October 12, 2012 at 3:18 AM delete

ooooh baru aku tau ramai rupanya org yg suka makan serbuk milo mentah, instead of bancuh dan minum spt mana yg disyorkan oleh kompeni pembuat milo itu sendiri...luar tabii sungguh selera korang ya...hahaha

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
October 29, 2013 at 8:55 PM delete

haha. masa baca entri , aku tgh ratah milo kat office. tabiat ! haha

Reply
avatar