Inspirasi

16.11.12 23 Comments A+ a-



Bismillahi Rahmani Rahim



Pagi tadi saya buka blog conteng-conteng milik Brader Fadhli Hamdan..
Entri terbarunya kata bukunya yang terkenal terbitan PTS iaitu Buku Conteng Jimi bakal diterbit dan diedarkan di Indonesia..
Saya macam wahhhh :O Kagumnya..Gembiranya..Seronoknya..
Tahniah wahai Encik..
Walaupun saya keturunan sana tapi saya pun tak pernah jejak sana lagi, apatah lagi buku saya..



Inspirasi sungguh..
Bilalah saya boleh mencapai tahap sepertinya ;(
Dulu ada buat entri khas untuk blog tersebut tapi gambarnya sudah meniadakan dirinya pula..sobs


Saya pernah buat Fan Art untuk buku beliau..hehe

Watak utama Buku Conteng Jimi



Projek komik serius Lawak Lorong Belakang saya masih ada, cuma tergendala kejap buat masa ini..
Sebab sekarang saya tengah tungkus lumus menyiapkan nomik (novel + komik) berkonsep seperti Buku Conteng Jimi juga..
Insyallah terbitan PTS juga..
Sebab Bro Fadhli ini sangat otai, jadi saya tak tahu boleh mencapai benchmark seperti Buku Conteng Jimi atau tidak..huf huf huf..
Buku Conteng saya ini adalah hasil kolaborasi dengan penulis buku/komik bestseller terkenal iaitu Encik Nazry Salampenulis buku komik Misi 8A, Misi 10A, Misi 10A Plus..
Harap dapat siap dengan segera dan terbit sebelum Pesta Buku Tahun 2013. Amin:)
Jom kita tengok sikit teaser dan juga watak-watak utama Buku Conteng kami


Watak Utama

Budak yang Kool ini



Ustaz yang baik dalam kegarangannya ini



Budak yang gelabah ini



Teaser

Semoga buku ini dapat memberi sedikiiit manfaat untuk dikongsi kepada sekalian alam:)
Perkembangan lain akan saya kongsi disini ya:) hehe


Terima kasih Imgur.com..harap pendinding kau lagi kuat daripada Picasa:D




23 komen

Write komen
November 16, 2012 at 1:38 AM delete

terinspirasi jugak dengan lukisan2 dari nazha .

Reply
avatar
kiru magu
AUTHOR
November 16, 2012 at 2:16 AM delete

wahhh,cepatcepatlah kluarkan buku tu!nak g beli!
ustaz yg baik tp garang itu mmg cute..haha

Reply
avatar
aku
AUTHOR
November 16, 2012 at 2:48 AM delete

nk free blh x en nazrul..

Reply
avatar
November 16, 2012 at 3:23 AM delete

wah ada projek baru... tahniah bro... semoga apa yg diimpikan menjadi kenyataan

Reply
avatar
November 16, 2012 at 3:37 AM delete

wah... boleh la sama join nti..pesta buku 2013... hope dapat siapkan.. insyallah boleh berjaya macam encik fadhli... beliau idola saya jugak.. semoga awak dan saya dan sesiapa saja berjaya dalam impian masing2...amin... nak nak la autograph ea

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
November 16, 2012 at 4:14 AM delete

ahahaha..macam pasrah je ayat akhir tu..harap2 x hilang lagi..amin..meh nk jampi serapah fuh.fuh..fuh..poiihhh...eh...ahahaha

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
November 16, 2012 at 7:00 AM delete

oooh ok nazha kalo bebetul kuar nnt aku msti beli ^^

aritu aku beli 'misi 10A plus' kat popular bookstore masa aku turun ipoh, layan komik dia best arr hahah...maju komik/nomik tempatan! XD

Reply
avatar
BiskOt
AUTHOR
November 16, 2012 at 7:05 AM delete

woaa best tu, untuk bulan 12 ni, en.nazha tak nak open booth marketkan komik indie di Comic Fiesta ?? walaupun kebanyakan disana, mereka marketkan manga punya style.. tapi boleh je selit kot.. XD (klo kena halau, halau dorg balik rumah). tapi siapa tahu kan, ada mata2 yg nmpak. untug2 boleh gi tokyo =A= aaa. *tetibe tokyo lak*. goodluck utk pts.. ^O^b

Reply
avatar
ParkAir
AUTHOR
November 16, 2012 at 8:59 AM delete

wow serius??? semoga berjaya wei!

Reply
avatar
zack
AUTHOR
November 16, 2012 at 9:58 PM delete

aiseh,nak jadi populer dah dia?wakakaka

Btw nazha..katun2 kau dekat dgn realiti kehidupan masyarakat..orang kata Up-to-date.

tidak terlalu statik dan klise.

Kadang2 aku jeles dengan bakat kau tu dowh,bakat aku kasi butthurt orang pandailah wekekeke.

Reply
avatar
nurdani
AUTHOR
November 17, 2012 at 2:22 AM delete

semoga berjaya. bakat kalau disalurkan macam ni, memang best! :)

Reply
avatar
cci
AUTHOR
November 17, 2012 at 11:27 AM delete

semoga berjaya.. amin..

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
November 17, 2012 at 3:36 PM delete

Semoga berjaya Nazha... pendinding imgurl harap harapnya lagi power.. XD

Reply
avatar
nazha anua
AUTHOR
November 18, 2012 at 4:06 PM delete

terima kasih semua:) banyak-banyak terima kasih:)

Reply
avatar
nazha anua
AUTHOR
November 18, 2012 at 4:08 PM delete

Wah, kat mana tu? tak pernah dengar lagi..

Reply
avatar
art zam
AUTHOR
November 18, 2012 at 10:39 PM delete

hohoho..best2 maju setapak lagi..terasa diriku ketinggalan jauh!! huhuhu

Reply
avatar
Yazid Torpedo
AUTHOR
November 19, 2012 at 3:31 AM delete

wow nak buat buku dah ke..hebat!

Reply
avatar
Yazid Torpedo
AUTHOR
November 19, 2012 at 3:33 AM delete

ape kate ko buat kartun pasal aku ke (haha), pasal bebudak kampung ke, aktiviti kita kat kampung dulu ke..haaa,mcm kartunis SUKUN (majalah ujang) buat tu, abes si'promote'nya aitam.. bangga aku duk aitam ade org2 berbakat cam korang =D

Reply
avatar
archosiris
AUTHOR
November 19, 2012 at 4:57 AM delete

good luck bro, naseb ko dgr ckp aku pakai imgur hehe..harap² kuat la pendinding imgur berbanding picasa XD

Reply
avatar
keri ikhwan
AUTHOR
November 23, 2012 at 5:54 AM delete

berdebar2 tunggu nih... haha
tahniah2.. moga makin success

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
November 25, 2012 at 10:38 PM delete

ha...ada dh gmbr..suke3x :) nnt nk g pesta buku la..hahahha..crik abg nazha..hik3~

Reply
avatar
Akhelaken
AUTHOR
May 6, 2013 at 2:20 AM delete

kalau kasi colourfull lg best ni!

Reply
avatar