Tetap Menantimu

7.11.13 7 Comments A+ a-




Bismillahi Rahmani Rahim








Aku menyewa bilik di sebuah rumah flat..
Rumah flat ni syurga untuk orang2 yang kurang ada-ada..
Of course sebaliknya untuk menteri dan orang kaya..









Rumah flat ni ada 3 lif..
Ha yang ni pelik (bagi aku la)..
1 lif akan pergi ke aras genap dan ganjil, manakala 2 lif pulak akan pergi ke aras yang ganjil sahaja..
Aku rasa pembahagian lif kat sini tak adil (bagi aku la)..
Diskriminasi untuk aras genap..kononnya..









Makanya, aras yang ganjil akan ada 3 lif kesemuanya..
Manakala aras yang genap cuma ada 1 lif je..
Lagi 2 lif yang sepatutnya untuk lif ganjil tu disimen..










Kebaikan lif genap ni adalah, ia akan bawak aku terus ke aras rumah yang aku sewa..
Bukanlah kebaikan pun sebenarnya, sebab dah memang itu pun fungsi lif kan..
Keburukannya, aku stay kat aras genap..
Kalau tunggu kat aras genap memang lambatlah sebab ada 1 lif je..
Jadi, aku kena turun atau naik ke aras yang ganjil kalau nak turun ke aras bawah sekali..










Dan kalau guna lif aras genap, aku akan stress sebab nak sampai ke aras bawah punyalah lama..
Dah kalau setiap floor dok menekan butang nak ke bawah..
boleh hilang motivasi aku nak pergi kerja hari-hari..




Tapi..
Yang aku paling stress sekali dengan makhluk bangang yang masukkan bubble gum kat celah-celah butang lif tu..





7 komen

Write komen
nosya
AUTHOR
November 7, 2013 at 4:26 AM delete

hahahahhahha.. motivasi itu penting.. makes my day.. =)

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
November 7, 2013 at 5:36 AM delete

bubble gum kat celah2 butang lift??? ewww gross... siyes hilang motivasi!

(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ (baling meja)... lol

Reply
avatar
BiskOt
AUTHOR
November 7, 2013 at 5:47 AM delete

nasib baik bangang, cerdik lagi tu, kalau spesis bongok lagi teruk, deme gi curi nya generator lif ke apatah, rosak lif. dekat setahun juga la merasa naik tangga ulang alik dari tingkat bawah, nak ke tingkat paling atas. pehh. kebayangkan. =A='

Reply
avatar
November 7, 2013 at 4:43 PM delete

sabar je la tetap menanti..huhu

Reply
avatar
Noor Suraya
AUTHOR
November 7, 2013 at 5:28 PM delete

untung flat ada lif...rumah sy pon flat 5 tgkt..sy tgkt 3..xdak lif..huhu..ngndung anak kedua ni,jd cam beban lak kat sy nk naik tangga.tu tangga nk ke umh sy...nak hntq anak sulung p umah pengasuh,blok sebelah tgkt 4.haaaawwwwwww..sabaq ja la...duk doa supaya tak terberanak kat tangga ja.heehhehehe...

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
November 7, 2013 at 7:51 PM delete

aku tak suka lif. Aku tak suka lif. aku tak suka lif. Aku tak suka lif. Aku tak suka lif.

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
November 7, 2013 at 11:40 PM delete

Dulu aku pun pernah tinggal rumah flat camni.
Tiga lif juga. Sama mcam ko, dua lif hanya ke tingkat ganjil.
Tp satu yg ke setiap tingkat tu dipanggil lif bomba. Cat merah.
Lif bomba hanya berfungsi waktu siang. Malam lif tu dimatikan.

Tapi, aku beruntung sbb tinggal tingkat satu. Naik tangga lagi tak memenatkan dari tunggu lif...hehehe

Reply
avatar