M Nasir | Suatu Masa | Versi Kartun

29.10.13 12 Comments A+ a-




Bismillahi Rahmani Rahim




Kalau perasan, kat bawaaah klog ni ada macam-macam label aku gunakan untuk kategorikan blog ni..
Antara label tu ialah "Muzikartun"..
Ia lebih kurang macam, aku dengar lagu apa yang aku suka..
Then aku pejam mata dan imaginasikan lirik lagu tu ikut sukahati aku..
Kalau lagu tu tacing tambah aku mood baik, aku ilustrasikanlah lagu tu..

Antara yang aku dah buat ialah :

Yuna | Terukir Di Bintang | Versi Kartun


So, lagu yang aku nak kartunkan untuk entri kali ni ialah lagu M.Nasir..
Tajuknya : Suatu Masa
Liriknya just indah..dan aku suka..







Klik dulu sini ok:-)











Bagaimanakan ku mula












Dan apakah kata-kata 
Yang indah untuk diabadikan 










Tiap wajah berkisah 
Tiap madah bererti 










Manakah ilhamku 










Cahaya di matamu 
Senyum di bibirmu 










Mengukir seribu tanda pertanyaan 









Mungkinkah kau jua dalam kerinduan 









Di saat begini aku merindukan 











Berpucuk-pucuk surat 
Terbiar di depanku 










Tak dapat aku utuskan 










Ku ramas semua 
Dan ku buangkan 
Jauh dari pandangan 











Lalu aku kesal 










Ku kumpul semula 
Tak dapat ku nyatakan apa yang ku rasa 










Andai engkau tahu gelora hatiku 









Mungkinkah kau sahut jeritan batinku 










Dengarkanlah 
Panggilanku 











Dengarkanlah lagu untukmu 











Oh angin lalu kau sampaikan 









Rasa rindu yang membara 
Kepadanya 











Warna-warna cintaku 
Kian pudar bersama 
Malam yang gelap gelita 










Entahkan kau rasakan 
Apa yang aku rasa 











Atau kau tak endah 










Tapi ku percaya 









Semua telah tertulis 









Dan niat suciku









 takkan dipersiakan 









Dan di suatu masa 
Di hari yang indah 











Ku hulur tanganku 










Lalu kau
Terima









Sori, link lagu Yuna, Astrid dengan Anuar Zain tu broken..
Gambar kena sampuk dengan alien

Nanti-nanti aku rajin kang aku upload balik..




12 komen

Write komen
October 29, 2013 at 2:19 PM delete

weeeeeeeeeee!!

nak request lagu Datuk Ramli Sarip bole?
hihi!

Reply
avatar
October 29, 2013 at 5:50 PM delete

wow..siyes best! siyes best! hahaha.. buat lagi banyak2. ;D

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
October 29, 2013 at 9:05 PM delete

hahaha.. aku dari dulu suka stroke kartun hang bero... jom buat koloborasi.. kakakaka

Reply
avatar
Keri Ikhwan
AUTHOR
October 30, 2013 at 3:56 AM delete

pergh.. ni ko punya angan2 tiap kali sebelum pejam mata nak tido kan?
pastu senyum sorang2.. dan tertidur diulit mimpi indah. cewah

Reply
avatar
nurdani
AUTHOR
October 30, 2013 at 5:46 AM delete

ahhhh bestnya dengar lagu sambil tengok kartun macam ni. aih aihhh sebak pulak kita. hehe

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
October 30, 2013 at 8:01 AM delete

pewittt pewwittt hehee~ ヽ(*≧ω≦)ノ

Reply
avatar
Hamka
AUTHOR
October 30, 2013 at 5:48 PM delete

lukis kisah laki bini versi keretamayat pun cantik ni, :)

Reply
avatar
aku_ein
AUTHOR
November 1, 2013 at 12:22 AM delete

kene bagi tajuk atau situasi yang spesifik hamka..banyak sangat kisah ko..

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
November 5, 2013 at 11:45 PM delete

aaaaaa...suwitnyaaa...kan best dpt somi pandai lukis..isteri baca sengeh2..hehehe..alhamdulilah

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
November 6, 2013 at 9:06 PM delete

Best betul kalau layan betul2 Muzikartun ni...
Dgn lagunya, dengan liriknya, dgn lukisannya...
You are very good...

Reply
avatar