Love You Mr. Clamp

27.11.13 14 Comments A+ a-




Bismillahi Rahmani Rahim








Kelmarin masa aku nak makan kat kafe, aku ternampak sesuatu yang menarik park betul-betul sebelah pondok pak guard..
Kalau sebelum ni yang aku tengok semuanya biasa kaler kuning..
Tapi benda ni berwarna merah menyala..










Itulah dia clamp kereta nama diberi..
Mungkin baru beli kot, sebab nampak baru je..
Aku teruskan perjalanan ke kafe..










Masa aku dah park motor, aku teruslah nak pergi makan..
Tiba-tiba aku teringat kena call someone important..
Masa betul-betul aku tengah call, aku nampak ada pak guard berdiri sebelah motor aku tengah tulis something..
Aku sangsi..takkan pak guard syok kat aku kot..
Sekali datang dekat tengok motor aku dah kena clamp..
Pak guard tu tengah tulis saman..
Dem!..









Aku tanya kenapa clamp?
Dia dengan muka acuh tak acuh jawab tengok notis tu..
Ceh, aku tak perasan pulak tak boleh parking situ..
Padahal sebelum ni tak ada pun notis tu..
Sah, ni mesti baru kuatkuasa minggu ni nih..
Aku slowtalk like a gentleman lah kan.."dah ni macam mana nak settle ni?"
Pergi Jabatan Keselamatan, settle kan kat situ..
Saman tu dia selit kat celah-celah tengkuk motor aku..









Aku ambik saman tu aku belek-belek depan belakang..
RM100?!!
Tak guna punya mahal..motor je kot..
Mentang-mentang baru dapat gaji kau nak cekik aku..
Aku makan pun tak tenang dah..
Lepas makan terus menapak pergi Jabatan Keselamatan..









Cakap punya cakap..
Explain punya explain..
Sekali..
"Ok lah, bayar RM10 je..lain kali jangan buat lagi" pak guard kaunter tu bagitahu..
RM10 pun duit jugak tu..
Dengan berat hati aku bayarlah jugak..
Kalau niat bayar denda tak dapat pahala..
Jadi aku niat sedeqah la kat tempat majikan aku kerja..








Apapun...
...aku berbangga sebab menjadi antara orang terawal merasmikan benda ni..


Yela, aku mengaku ni salah aku..
Takkan aku nak salahkan jembalang villa nabila pulak kan..











14 komen

Write komen
Aujinz
AUTHOR
November 27, 2013 at 4:33 AM delete

hahhahahhaha... tahniah aaa dah rasmikan clamp baru. kakakkaka...

Yayyy!!! aku firsttt!!!

Reply
avatar
Mek Onie
AUTHOR
November 27, 2013 at 5:09 AM delete

wakakakakakaka....berbangga la sangatkan :P

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
November 27, 2013 at 5:10 AM delete

hehehe sabaq bebanyak na bero, nasib baik dpt diskaun sebanyak 90%, kalo tak mmg sangat2 la sedih...

Reply
avatar
nanadhoi
AUTHOR
November 27, 2013 at 5:46 AM delete

HAHHAH, merasmikan clamp baru pon bolehhh. Nasib baik, kena RM10, kalau RM100 mesti balik asyik termenung fikir duit banyak melayang.

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
November 27, 2013 at 9:41 AM delete

Gahgahgah,
clamp tu pon mesti bangga dpat ko sebagai antara mangsa pertama dia...
ko patut snap gambar clamp tu se, dua.

Reply
avatar
Noor Suraya
AUTHOR
November 27, 2013 at 5:06 PM delete

hahahahahhahahaha....best cerita ni.

Reply
avatar
aku_ein
AUTHOR
November 27, 2013 at 5:25 PM delete

Hakhakhak..sian ko..xpe la, ko membantu pihak PBT dengan menjelaskan saman..nanti duit tu dia ble guna pasang lampu lip lap kat pokok...

Reply
avatar
norinaomar
AUTHOR
November 27, 2013 at 6:40 PM delete

lama tak singgah sini..nasib kurang baik akhirnya rezeki dapat diskaun..oklah tu kan

Reply
avatar
nurdani
AUTHOR
November 28, 2013 at 6:17 AM delete

hahahahaha. takpelah...nak buat acano kan. jembalang villa nabila takda kaitan dalam ini hal.haha

Reply
avatar
November 28, 2013 at 9:45 AM delete

HAHA..dan dan je kene saman. nsb bek trun jdik rm10..adoyai

Reply
avatar
Keri Ikhwan
AUTHOR
November 30, 2013 at 5:15 AM delete

giler kalau nak bayar rm100. aku pernah kena saman parking lebih masa, tp aku dah hilangkan resit saman tu dan smpai skarang x bayar2.

Reply
avatar
Razfira
AUTHOR
December 1, 2013 at 7:10 PM delete

hahahahahaaha

xpela 10 ringgit jer

Reply
avatar
December 1, 2013 at 9:59 PM delete

hahah kalau aku pun panasss jee nk bayar..hehe

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 29, 2014 at 7:21 PM delete

ape sebut2 nme akak ni..:p

Reply
avatar