300 yang istimewa

11.7.13 14 Comments A+ a-





Bismillahi Rahmani Rahim






















































yang ke 300 ialah tengku butang




















Hai semua:-)
Aku rasa macam dejavu pulak..
Tahun lepas, sehari sebelum puasa, follower kartunster cecah 100..
Aku rasa agak jakun..
Yelah, gila kau ada 100 orang yang sudi nak tengok dan baca tulisan dan kartun aku..
Sejurus lepas kejutan tu, terus aku buat Give away | Bagi dan Belah #1..
Ok, link tu semua dah tak ada gambar sebab link gambar dah broken..
dan aku agak maleh sikit nak upload balik..

 Jadi, bila puasa kali ni follower cecah 300, 
jadi aku rasa agak special sikit..hehehe..

Em, untuk menghargai para pembaca kartunster, aku berniat nak buat 
Give away | Bagi dan Belah #2

Agak-agak kau orang nak join tak?
Tolong jawab kat ruangan komen macam ni boleh, pilihan jawapan dalam bahasa jawa ni :

a) Aku kepingin arek join
b) Aku orak gelem join
c) Aku entok opo nek aku join?

Lepas jawab, sapa boleh translate dengan tepat aku reservekan hadiah 1..
boleh?


update : reserve hadiah dah ada yang menang..


















14 komen

Write komen
Aziani Zolman
AUTHOR
July 11, 2013 at 3:41 AM delete

Jawapan aku:
c) Aku entok opo nek aku join?

Susah sangat nak translate ni, aku torai la ek:

a) Aku kepingin arek join (Aku teringin nak join?)
b) Aku orak gelem join (Aku tak nak join?)
c) Aku entok opo nek aku join? (Aku dapat apa kalau aku join?)

Alaaaa..mesti ramai tau ni. :)

Reply
avatar
C++
AUTHOR
July 11, 2013 at 5:22 AM delete

Bhai NaZha...

Sori.. gua tatau bahasa JAVA SCRIPT tue.... jadi gua just nak cakap... selamat buat Belah Bagi lagi sekali... hahaha... Kad Raya itu hari masih ader lagi kat gua... Hahaha...

Ini kali gua memang nak join... tapi... boleh ka??? hahaha

Reply
avatar
nurdani
AUTHOR
July 11, 2013 at 7:15 AM delete

huyoo dah 300.. tahniah2. bahasa tu wa tak paham

Reply
avatar
July 11, 2013 at 7:51 AM delete

tahniah bro.. nnt buleh create komik macam citer 300.

errr... aku pilih jawapan (d), buleh??? (aku fail subjek java script dulu. so x tercapai dek akal nak trenslet. hoho..)

Reply
avatar
nanadhoi
AUTHOR
July 11, 2013 at 8:26 AM delete

a) Aku kepingin arek join

aku teringin hendak sertai.

errr.

Reply
avatar
July 11, 2013 at 8:51 AM delete

alamak... walau aku orang jawa, tapi aku langsung tak tau cakap jawa... sedihnya.. apa2pun tahniah for 300 followers, semoga kartunster terus sukses

Reply
avatar
||aLeaSaRa||
AUTHOR
July 11, 2013 at 10:12 AM delete

alhamdulillah tahniah tau!!!!bangga kak lea di antara yang 300 tu he3..

erk....hurm alah tak faham satu ayat pun kat atas tu huwaaaa....nak join nak join ^^

selamat bersahur ye ^^

Reply
avatar
BiskOt
AUTHOR
July 11, 2013 at 5:08 PM delete

tahniah pencapaian ke-300 tambah 1 (rajin2 la update pasni >_<) .

ambe memilih jawapan A), ambe teringin nak join kalau berkesempatan. tahun lepas lastminute, tahun ni.. hm. ku sertainya dengan bismillah. :D ku syukurinya dengan alhamdullilah~ aaamin. slamat bepuasa.

Reply
avatar
Keri Ikhwan
AUTHOR
July 11, 2013 at 7:55 PM delete

Tahniah bero... Suspen je... Pilih A. Aku nk kad raya. Haha

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
July 12, 2013 at 1:34 AM delete

tahniah Bero... aku pun nak join...

Reply
avatar
Aziani Zolman
AUTHOR
July 12, 2013 at 2:04 AM delete

Win? So, aku entok hadiah opo? Haha. Nway, saja2 je jawab sebab dah biasa dengar bahasa jawa kat rumah. Tapi nak cakap jawa macam slaga perancis pulak. Nanti atuk aku keliru aku ni jawa ke perancis. Haha. TQ. :)

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
July 12, 2013 at 7:55 AM delete

omedeto gozaimasu ne nazha kun~ ^^

Reply
avatar
KakiBelasah
AUTHOR
July 15, 2013 at 11:54 PM delete

Tuan Kartunster.

Boleh saya join tak? Saya bukan orang Jawa.

Reply
avatar