Projek Buku Komik BUASIROTAK THE KOMIK !

25.1.15 9 Comments A+ a-




Bismillahi Rahmani Rahim



Hi semua..
Haah, emangnya sengaja di update entri ni lambat2 sebab nak tunggu hujung bulan..
Ngapain? Ya sebab entri ni memang untuk loh semua..
Baru gaji dengan bonus kan? Hahaha..



*****



Aku teringat...kisah 6,7 tahun dulu...masa aku mengaji kat U..
Satu malam masa aku balik cuti sem, mak aku tanya something..
Sesuatu yang suriyus berkaitan masa depan..
Aku cuak..
























Tiba-tiba..(biasalah cite melayu kenalah ade tiba-tiba)




















Nota : "Nazha" cuma ciptaan aku je..mak aku panggil lain kat rumah..





Huhu..aku tak sangka pulak mak aku rilek je aku nak kerja apa dah besor nanti..
Sebab aku ada member yang memang gila-gila punya nak jadik kartunis, 
tapi bila bagitahu mak ayah dia, punyalah dia orang tak bagi..
Hmmm..walaupun aku dah keje sekarang (Alhamdulillah), 
lukis kartun masih lagi kerja "sebenar" dalam hidup aku..

Atas inisiatif pembaca dan rakan2 pelukis blog yang sentiasi (baca macam Datuk Jalal) 
bagi sokongan, terberanak jua buku kolaborasi aku yang ke-2 ni..
Buku pertama boleh rujuk DISINI..
Mak, Nazha dah ada 2 bijik buku kartun maakkk..yahuuuuu!!!


aku punya salinan noob bagi :








Buku  ni ada 13 orang pelukis dan macam buku pertama, kami tak pernah jumpa..
Hanya meeting di alam maya je..
Thanks Captain Noob sebab jemput aku turut serta dalam kolaborasi ni..huhu

Ringkasnya, buku ni bergenre sinikal dan sarkastik bertujuan mendidik masyarakat kita yang seperti yang kita maklum semakin korup pemikirannya dalam bentuk yang santai..hmm..apasal ayat aku skema je ni..

Kalau nak tengok preview komik ni, atau nak terus borong, boleh kontek Captain Noob DISINI
atau klik gambo kat bawah..







Lagi tebal, lagi padat (semua komik), lagi murahhhh...
Aku dapat info stok tinggal sikit je..so sapa nak kenalah cepat order ok :)


Review oleh Haryz Khairuddin DISINI


Mak, buku no 2 orang dah kuar dah..haha









9 komen

Write komen
cEro
AUTHOR
January 26, 2015 at 12:27 AM delete

Hai Encik Nazha,
jom KAMI! volume 2 jom :)

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
January 26, 2015 at 7:10 AM delete

Hahaha... so apa komen mak ko lepas baca komik ni? ada bagi beliau tengok? ;3

Reply
avatar
Dea Day
AUTHOR
January 26, 2015 at 3:55 PM delete

Hngghh... Xde cadangan penambahan ahli ke? Jeles boh

Reply
avatar
Dea Day
AUTHOR
January 26, 2015 at 3:55 PM delete

Hngghh... Xde cadangan penambahan ahli ke? Jeles boh

Reply
avatar
aku_ein
AUTHOR
January 26, 2015 at 9:22 PM delete

serius???..aku nak kumpul duit, nak beli..buat tebal2 tapi harga sama ble (minyak kan dah turun..muahahaha)

Reply
avatar
budoxe lee
AUTHOR
January 27, 2015 at 12:28 AM delete

pergh~ aku dah baca.. bro nk tanya.. buku edisi 1st tu ada lg ka..

Reply
avatar
nazha anua
AUTHOR
January 27, 2015 at 12:51 AM delete

stok aku dah habis bero..cuma tinggal copy aku je..cuban tanya aujinz atau cero..huhu

Reply
avatar
Zyra Roxx
AUTHOR
January 27, 2015 at 5:00 PM delete

curious ni, curious.
kat rumah mak panggil apa? muahahah

Reply
avatar