Assalamualaikum Bero..

29.6.13 16 Comments A+ a-



Bismillahi Rahmani Rahim



 Salam 1-0 kepada pembaca Malaysia amnya dan pembaca Kelantan dan Johor khususnya:-)
 Adat permainan, ada yang menang dan ada yang kalah..
Biar mati anak jangan mati adat
 Apa kaitan adat permainan dengan mati anak?
Entah..Jawab sendiri soalan kuiz tu ok..
 Hehehe..

 Kat bawah ada entri kartun baru:-) Enjoyce..



















 
























So, jom kita mula berubah daripada benda yang paling asas dalam hidup ni iaitu tegur menegur dan memberi salam ok..




Err, assalamualaikum semua..:-)

16 komen

Write komen
June 29, 2013 at 11:43 PM delete

hehe.. suka entry ne.. maksud yg mendalam

Reply
avatar
June 30, 2013 at 4:39 AM delete

Assalamualaikum..bero,apa khabar mu di sana? aku harap kau berada dalam pink of health..apa kaitan pink dalam kesihatan?aku pun tak tau..keh3

Reply
avatar
BiskOt
AUTHOR
June 30, 2013 at 6:14 AM delete

dah lama ambe nak bertegur bero nazha.. tapi ambe segan. (boleh tak macamtu).

pepatah ada mengatakan, "tegur jangan dalam internet je, luar pun kena tegur, tapi kalau tegur sudah tidak di-balas, tandanya tiada suara maka janganlah berkecil hati"



Reply
avatar
keri ikhwan
AUTHOR
June 30, 2013 at 7:45 AM delete

waalaikumussalam bero... terbaiklah bero.. haha
salam 1-0 lalala

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
June 30, 2013 at 8:18 AM delete

w'slm bero... apa kabar jerebu di sana bero, dah kurang bnyk ke bero? ^^

Reply
avatar
||aLeaSaRa||
AUTHOR
June 30, 2013 at 11:27 AM delete

waalaikumussalam dan assalamualaikum.suka entri ni bagus2..sebab sekarang dah ramai yang sombong.kadang2 pelik dengan orang zaman la ni,kalau dia nampak kawannya tengah makan bersama officemate di satu meja,dia tegur kawan tu jelah.takda kesopanan dan kesusilaan untuk menghulur tangan bersalaman dengan officemate kawan dia tadi tu.at least say assalamualaikum..susah ke huh.

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
June 30, 2013 at 5:58 PM delete

org skang lain x kenal maka buat dek je.. =_=

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
June 30, 2013 at 9:42 PM delete

haaaa.. kan... kan kan... aku pernah di pulaukan sebab orang tue tegur kawan aku yang dia kenal, siap hulur tangan salam tapi aku kat sebelah dah macam tiang lampu... huhuhu

Reply
avatar
July 1, 2013 at 12:15 AM delete

yang tegur tu Nara Shikamaru eh? haha~

Reply
avatar
sarah
AUTHOR
July 1, 2013 at 9:05 PM delete

Ni antara idea dr program transformasi hari tu ke?;p

Reply
avatar
La Kuchi
AUTHOR
July 1, 2013 at 9:45 PM delete

assalamualaikum.. rock tp ada nasihat :)

Reply
avatar
July 6, 2013 at 7:05 AM delete

betul betul. jgn malu jgn segan.

Reply
avatar