Gaji + Bonus VS Sales + Diskaun

18.12.11 4 Comments A+ a-


Bismillahi Rahmani Rahim



Gaji dan bonus sudah masuk..Oh Yeah..


Tapi!..

Mohon tidak tertipu dengan taktik tipikal Y.E.S (Year End Sales) ini ya:)
Kita kan pengguna bijak..
Tunjukkan kuasa pengguna kita, bukan nafsu nak mengguna je ok:) 
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tukar tulisan sikit je..dah terkeliru..

Lagipun biasa dekat iklan kan tulis Great SALES (Jualan Hebat), 
bukan Great Discount (Diskaun Hebat) kan..
Jadi sebagai pengguna, kita haruslah...


Tak nak lah cakap..sendiri mahu ingat lah ya:) hehe..
Selamat berbelanja..gunakan bonus dan gaji dengan berhemah ok








p/s : shopping kat downtown je sudah..hehe



4 komen

Write komen
Anonymous
AUTHOR
December 19, 2011 at 9:22 PM delete

btul2..mmbazir je..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
December 20, 2011 at 2:31 AM delete

hu...hu down town tu waktu mlm lagi keliru antar nampak dan tak nampak kualitinya...he...he

Reply
avatar
December 20, 2011 at 6:35 AM delete

normal la tu... marketing strategy..

Reply
avatar
nazha anua
AUTHOR
December 20, 2011 at 7:23 AM delete

sebab pembeli dah set up kat minda yang hujung tahun=sale,sale=hujung tahun..makanya bila kena tipu dengan penjual pun jadi tak perasan..yang diperasan cuma perkataan berwarna warni SALE dengan DISKAUN je..huhu..

Reply
avatar