Buku Siri Conteng Jimi :)

17.4.12 5 Comments A+ a-



Bismillahi Rahmani Rahim



Hai semua :) harap sihat dan makin segar bugar ya..hehe
Hari ni semangat betul nak update entri baru
Saya dedikasikan entri ini kepada blogger famous amos yang dah keluar buku nomik (novel + komik) iaitu
.
.
jeng..jeng..jeng
.
.
Fadhli Hamdan <-- klik untuk info lanjut

Saya dah dapatkan kedua-dua buku nomik yang ditulis dan dilukisnya.
Saya beli online tahu. Oleh kerana ini pertama kali saya beli online, maka saya rasa sedikit megah..hehe

Ya, buku ini diterbitkan oleh Syarikat PTS di bawah label siri conteng :)
Tajuknya ialah : 
Jimi & Raksasa Misai Di Sekolah + Jimi Dalam Akibat Jambul Alif

Lepas dapat parcel Pos "Laju" (sebenarnya 6 hari baru sampai), terus saya..
...ambil gambar parcel tu dulu..hehe..punyalah rasa megah kan..
kemudian baru saya buka ia dengan tertib dan rukun dan...

...ambil gmbar buku tu pula lagi..hehe..
lepas tu, barulah menelaah buku nomik tersebut..

Saya yakin, bila anda baca buku ni, emosi anda mesti  :




Buku 1 : Jimi & Raksasa Misai Di Sekolah 






















Buku 2 : Jimi Dalam Akibat Jambul Alif









Jadi...

Kesimpulannya ialah :


Sesiapa yang mahu menempah lebih awal, sila tekan punat ini

dan...

Sedikit buah tangan fan-art dari saya untuk siri conteng ini

Tadaaaa!!!~


Harap impian saya mahu keluarkan buku sehebat ini akan tercapai juga:) amin









p/s :sila terkejut sikit..

Blogger conteng2  follow blog kartunster..Wah terharunya..hehe
Terima kasih juga follower2 yang lain yang membaca blog saya:)


5 komen

Write komen
waz
AUTHOR
April 18, 2012 at 5:28 PM delete

i had the same reaction!! buku first tu, gelak2...buku second tu, buat nangis sbb sungguh memberi inspirasi :D :D bila tutup buku rasa bersemangat n teringin nak berjaya terbitkan buku juga...buat graphic novel yg awesome.
dari lukisan anda, rasa macam tak lama lagi, anda pun berjaya macam encik conteng :D :D

Reply
avatar
nazha anua
AUTHOR
April 19, 2012 at 3:52 AM delete

Kan, memang orang normal akan bereaksi macam tu lepas baca buku conteng jimi:)
Amiin..minta2 la dapat juga terbitkan buku hebat macam ni..

Reply
avatar
Aujinz
AUTHOR
May 27, 2012 at 10:13 PM delete

dari lukisan kartunster, memang boleh pergi macam FH aka ContengConteng.. sila berusaha lagi.. Amin.. koh koh koh

Reply
avatar
nazha anua
AUTHOR
May 27, 2012 at 10:28 PM delete

Amin :) Lanun Ranggi pun boleh pergi jauh macam conteng-conteng..lagi-lagi origami biru tuh fuhh best..hehe

Reply
avatar
Halif Mohamad
AUTHOR
August 12, 2013 at 8:35 PM delete

Memang terbaik buku2 dia. Anak2 sedara memang suka baca. CUte katanya

Reply
avatar